Články se štítkem: zacházení s potravinami

"Zachraň jídlo" bude sbírat přebytky v zemědělství

12.05.2015 | Projekt s názvem „Paběrkování“ chystá iniciativa Zachraň jídlo na letní měsíce letošního roku. Smyslem projektu je sbírat plodiny na polích a v sadech, které by zemědělci z různých důvodů neprodali.

O vejcích koluje spousta polopravd

05.05.2015 | „Největší z malých“, tak se charakterizuje Josef Dvořák, člen Českomoravské drůbežářské komory a majitel statku ve Zlatníkách u Prahy, na kterém chová v podestýlkovém chovu pět tisíc nosnic. Vejce jsou jeho hlavní komoditou, ale vymýšlí nové možnosti, jak nabídnout zákazníkům více než plato vajec.

Každý by měl mít svého včelaře

23.04.2015 | V roce 1958 jako člen žákovského včelařského kroužku vytočil svůj první kilogram medu a od té doby je nadšeným včelařem. Václav Kratochvil včelaří na jižní Moravě, obhospodařuje šedesát včelstev a v ZO ČSV Dambořice zastává funkci jednatele. Co vidí jako včelařovu noční můru? A proč je nutné vzít při nákupu medu rozum do hrsti?

Uvádění alergenů na obalech hodnotí pozitivně 75 % lidí

15.04.2015 | Dvě třetiny Čechů uvedly, že žádnou potravinovou alergii nemají, pouze pro každého desátého je informace důležitá kvůli jeho zdravotnímu stavu.

Několik NEJ o českých pivech

13.04.2015 | Výběr zajímavostí o českých pivech ke 120. výročí založení Českého akciového pivovaru, od roku 1967 národního podniku Budějovický Budvar, které dovrší 15. dubna.

Ceny nejsou králíci v klobouku

25.03.2015 | Zákon definuje, jakým způsobem musí obchodník o ceně prodávaného zboží informovat, ale teorie se s praxí vždy neshoduje. Na co má spotřebitel v případě pochybných praktik právo?

Lidé při nákupu potravin koukají hlavně na kvalitu

23.03.2015 | Pro sedm z deseti českých spotřebitelů je při výběru potravin důležitější jejich kvalita než cena a téměř dvě třetiny jsou ochotny zaplatit vyšší cenu za potraviny prospěšné pro zdraví. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky zveřejnila společnost Nielsen.

Bude zakázán prodej sudového vína z dovozu?

20.03.2015 | Do budoucna by se mohlo prodávat pouze v označených baleních, která nelze znovu plnit. Ministerstvo chce novelu předložit vládě do konce prvního pololetí.

Přítelkyně remoska

19.03.2015 | Tato kouzelná nádoba umí péct a vařit, ale i smažit, grilovat, připravit toasty, rozmrazovat a rozpékat. Navíc lze všechny součásti chodu připravovat najednou. Je snadno přenosná a k funkčnosti jí stačí pouze elektrická zásuvka.

Co Čech, to kuchař. Alespoň u televize

04.03.2015 | Vysoká kuchařina i levnější pokrmy, které uplácáte na koleni. České televize jsou kulinářských pořadů plné a vaří se od rána do noci. Jejich kvalita je ovšem, stejně jako kulinární um protagonistů, na velmi rozdílné úrovni. Vyplatí se kuchařské pořady sledovat?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.